Stemmen en intoneren

Temperatuur- en luchtvochtigheidschommelingen, het dagelijks bespelen of het verhuizen van Uw instrument zijn maar enkele factoren die de snaarspanning en bijgevolg de klank van uw piano beïnvloeden. Daarom wordt aangeraden het instrument minstens 1 maal per jaar te laten stemmen.

Een piano wordt normaliter afgestemd op de standaard frequentie van 440Hz. Indien de piano echter fel ontstemd is, neemt het stemmen meer tijd in beslag en kunnen meerdere stembeurten zelfs noodzakelijk zijn om terug tot een stabiele toonhoogte te komen.

Bij iedere stembeurt worden kleine mechanische gebreken nagekeken en indien mogelijk ter plaatse opgelost. Het stemmen op gehoor is een intensief gebeuren en gebeurt daarom het liefst in een stille omgeving.

Bij de intonatie van een piano wordt ervoor gezorgd dat de dynamiek en breedheid van de klank wordt geoptimaliseerd. Er wordt gestreven de eigenheid en karakter van elke piano, buffet of vleugel, te bereiken.

 

 

Silent Piano Systeem

Een silent systeem maakt het mogelijk om via een handomdraai van een akoestische piano, naar een digitale piano om te schakelen. Hierdoor kunt u met de koptelefoon ongestoord genieten van uw eigen pianospel, zonder dat u uw omgeving stoort.

MEER WETEN?

Contacteer Ons